Menu

Bestuur

Het bestuur bestaat uit zes leden. Hieronder stellen zij zich voor.

banner

Petra Doeve (voorzitter)

Petra Doeve studeerde in 2015 af aan de Universiteit Leiden met een thesis over de vroeg middeleeuwse nederzetting Oegstgeest-Rijnfront, waarvoor ze een grote dendrochronologische studie verrichtte. De relatie mens-landschap stond al eerder centraal in haar werk, toen ze in 2004 afstudeerde als tuin en landschapsontwerper aan (Van Hall Larenstein, Velp) en tijdens de opleiding Tuinkunst Historie en Instandhouding (Hogeschool Utrecht) over de geschiedenis van de tuininrichting vanaf de middeleeuwen. Sinds 2015 werkt ze voor BAAC Archeologie en Bouwhistorie en voert ze dendrochronologisch onderzoek uit voor diverse overheden, bedrijven, musea en particulieren. In 2022 is Petra toegetreden tot het BAP bestuur.

Henk van Haaster (penningmeester)

Henk van Haaster is bioloog en studeerde in 1985 af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In het doctoraalgedeelte van zijn studie specialiseerde hij zich in paleo-ecologie, fysische geografie en ecologische prehistorie. In 2003 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar de voedselecomie van (post)-middeleeuws 's-Hertogenbosch.Tegenwoordig gaat Henk’s belangstelling vooral uit naar archeobotanie, palynologie, paleo-ecologie en forensische botanie. De materiaalgroepen die hij beheerst zijn botanische macroresten, pollen (en andere microfossielen) en dierlijke haren. Henk heeft in het bestuur gezeten van de Association for Environmental Archaeology en de Palynologische Kring. Vanaf 2020 is hij penningmeester voor het BAP.

Birgit Berk (gedeelde secretaris)

Birgit Berk is in 2007 afgestudeerd als Provinciaal Romeins archeoloog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens haar studie ontdekte ze dat de bio-archeologische vakken haar het meest aanspraken en ze heeft zich uiteindelijk gespecialiseerd in de fysische antropologie. Na enkele jaren fulltime topsporter te zijn geweest, is ze in 2010 begonnen als zelfstandig skeletspecialist. In die hoedanigheid heeft ze veel ervaring opgedaan met het opgraven en determineren van crematie- en inhumatiemateriaal voor zowel commerciële als niet commerciële opdrachtgevers. Birgit heeft van 2015-2021 al in het bestuur van het BAP gezeten, en maakt sinds die tijd de BAP-bundel waarin ieder jaar samenvattingen van de leukste en interessantste onderzoeken van onze leden gebundeld worden.

Amy van Saane (gedeelde secretaris)

Amy van Saane is in 2020 afgestudeerd aan de universiteit van Leiden als archeozoöloog. Voorafgaand heeft zij archeologie gestudeerd aan Hogeschool Saxion en zowel haar bachelor scriptie als master thesis hebben als onderwerp ichthyo-archeologie (visrestenonderzoek). Na enkele ervaring te hebben opgedaan is Amy in 2021 begonnen met Nehalennia Archaeology. Als zelfstandige is zij ruim inzetbaar als het gaat om ichthyo-archeologisch advies en onderzoek. Sinds Amy BAP-lid is, heeft zij bijgedragen aan de organisatie van verschillende evenementen, is zij een van de initiatiefnemers van de BAP LinkedIn en is zij afgevaardigde namens BAP in het Groot Reuvensoverleg (GRO). In maart 2024 is Amy ingestemd als algemeen bestuurslid.